ADA ÇAYI ADAÇAYI FAYDALARI




















ADA ÇAYI: Menekşe renkli çiçekleri olan boyu 30-70 cm civarındadır ve acımtırak, ıtırlı bir koku yayar.Dağlarda yabani olrak yetişir.Bitki yaprakları çiçeklenme öncesi, Mayıs-haziran aylarında toplanır. Etken maddelerinin doruğa ulaştığı öğlen saatlerinde toplanan yapraklar, gölgeli ve havdar bir yerde kurumaya bırakılır. İyice kuruduktan sonra ince kıyılarak, hava almayan kaplarda saklanır.

ADA ÇAYININ FAYDALARI:
- Ada çayı, hasta karaciğeri çok olumlu etkiler, karaciğerle ilgili tüm hastalıklarada faydalıdır.

-Kan temizleyici etkisi vardır.

-Solunum organlarını ve mideyi balgamsı salgılardan temizler, iştah açıcıdır.

-Mideyi ve bağırsakları rahatlatır, gazların dışkılanmasını sağlar.

-Kramp çözücü etkisi sayesinde, ishalde çok rahatlatıcıdır.

- Böcek sokmalarında, sokulan bölgeye adaçayı yaprağının tozu uygulanır.

-Ada çayı dıştan uygulandığında (Çalkalama ve Gargara), bademcik iltihabı, boğaz hastalıkları, diş iltihaplanmaları, yutak ve ağız boşluğu iltihaplanmalarında veya ülserlerinde özellikle önerilir.

-Ada çayı, sallanan dişlere, dişeti çekilmesine ve kanamasına karşı da (Çalkalama ve Gargara) başarıyla kullanılabilir veya bitki çayına batırılan pamuk hasta bölgelere uygulanır.

-Tüm bedeni güçlendirir

-Kalp krizi tehlikesini azaltır

-Gece terlemelerinde ve aşırı terlemelerde, lavanta çiçeğinin yanı sıra, yardımcı olabilecek tek bitkidir. Gece terlemesine neden olan hastalığı iyileştirir ve bu hastalıkla el ele giden aşırı güçsüzlüğe, canlandırıcı etkisi sayesinde son verir.
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Lifestyle theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com ***Gizlilik Politikası***