ENDER SARAÇ DEMİRHİNDİ ŞERBETİNİ (ŞURUBUNU) RAMAZAN İÇİN ÖNERDİ
Etiketler: ENDER SARAÇ, RAMAZAN DİYETİ
Ramazanda karbonhidrat tüketiminin azaltılması gerektiğini belirten Ender Saraç, orucun yaz ayına denk gelmesinden dolayı iftar ve sahurda bol sıvı, özellikle maden suyu , tüketilmesi gerektiğini hatırlattı. Ramazanın aslında hem beden hem de ruh için detoks ayı olduğuna değindi. Ve özellikle demirhindi şerbeti ya da şurubununun bol miktarda tüketilmesini önerd.
DEMİRHİNDİ ŞERBETİNİN MALZEMELERİ:
Her hangi bir aktardan alabileceğiniz
Demirhindi 150 gr.
Su 1 litre
Toz şeker 1,5 kg.
HAZIRLANIŞI:
Su İLE demirhindiyi bir kapta kaynatılır. Kaynamış olan demirhindi süzülür ve bu süzülen su başka bir kaba lınır.
Bu diğer kaba alınan demirhindi suyuna takribi 1,5 kg. toz şekeri katilarak, bir-iki dakika daha kaynatılır. Kaynadıktan sonra tencere ateşten alarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra tekrar bir bezden süzülür. Bu işlemlerden sonra elde edilen elde edilen şerbet ya da şurup özellikle sıcak günlerde tüetlmek için idealdir.