Kakule zencefilgiller ailesindendir. Geleneksel olarak Osmanlı mutfağında kullanıla gelmiştir. Ayrıca Güneydoğu bölgemizde de "mırra" denilen kahvenin içine katılır. Tedavi ve baharat amaçlı olarak kullanılır.
Kakulenin faydaları:
Kaküle çok güçlü bir antiseptktir.
Nefes ve solunum sistemine, astım hastalığına iyi gelir.
Ses açıcı özelliği vardır, ses tellerini güçlendirir.
Baharat olarak yemeklerin tadı ve kolay sindirilmesi için kullanılır.
Sindirim sistemini güçlendirir ve midede ve bağırsakta oluşan gazları giderir.
Güçlü bir deüretik,idrar söktürücüdür.
Böreklerin çalışmasını düzenleyicidir.
Zihni uyarır ve zinde tutar.Kahve gibi yan etkileri yoktur. Sınavlardan önce alınması faydalıdır.
Kaynatılarak ya da çiğnenerek kullanılabilir. /WEBMASTER/