MATE ÇAYI NASIL DEMLENİR HAZIRLANIR


French PressMate çayının pek çok hazırlanma şekli vardır. Aşağıda

belirtilenler sadece temel yöntemlerdir. İstenilen tat ve demlilik kıvamı

için kendinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Yerba mate çayını

demlemek için 150 derece F kaynamış suda en az üç dakika

bekletmek gerekir.

Kahvelik Metodu

Coffee Pot Mate resimde görüldüğü gibi bir kahvelikte demlenebilir.

Ortalama bir kahvelik için 6-10gr kuru mate yaprağı çayı koymak

yeterlidir ve kahve gibi demlenir.

Geleneksel Metot

Bunun için orijinal mate kabı ve “bombilla” denilen resimdeki gibi

delikli bir pipet ve kaşık işlemini gören kamış gerekmektedir. Çok

sıcak ya da kaynayan suyla metal bombilla kullanamayın.

Yerba mate preparation, Step 1

Mate kabının üçte iksini mate ile doldurun.

Yerba mate preparation, Step 2

Mateyi kabın bir tarafında toplayın, ve diğer tarafta

boş bir alan oluşturun.

Yerba mate preparation, Step 3

Matenin üsterinin ıslanmasına izin verilmeyecek şekilde

boş alana biraz soğuk su ekleyin

Yerba mate preparation, Step 4Kuru mate tüm suyu emene kadar birkaç dakika bekleyin.
Yerba mate preparation, Step 5

Bombillanın ağzını baş parmağınızla kapatarak,

süzekli(delikli) ucunu boş alana tabana kadar sokun.

Yerba mate preparation, Step 6

150 derece F kaynamış suyu boş alana matenin

üst seviyesinin biraz aşağısına kadar ekleyin. Ve işte

ilk mate çayınız hazır! Tüm çayı bombilla ile yudumladıktan

sonra tekrar ve tekrar su ekleyerek yeni çaylar elde

edebilirsiniz. İlk bir kaç çay en güçlü olanları olacaktır; tat

su eklendikçe azalacaktır.

Notlar:Görüldüğü üzere mate çayı demlemek öyle

üç tutam al sıcak suya koy falan gibi bir şey değil.

Bu bütün bitkisel çaylar için böyle.Lütfen internetteki

her şeye bu kadar güvenmeyelim.Doğru yerden doğru

bigi edinelim. bu yazıyı link vermek kaydıyla kullnabilirsiniz...

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Lifestyle theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com ***Gizlilik Politikası***