ENDER SARAÇTAN UYKU PROBLEMLERİ İÇİN DOĞAL TAVSİYELER
Yatakta oyan bu yana dönüp durmanıza rağmen bir türlü uykuya dalamadığınız geceler oldukça fazla ise, bir uzmana başvurmanızı tavsiyed ederiz. Ancak fiziksel bir hastalık tespit edilemezse, büyük bir olasılıkla bu yakınmanızın nedeni yatağa kadar taşıdığınız ve beyninizde adeta cirit atan sorunlarınızdan kaynaklanmaktadır. İşte bu durumda Ender Saraçın tavsiye ettiği doğal yöntemler sayesinde uykusuz gecelereden kurtulabilirsiniz!
Nasıl beslenmeli: Akşam yemeklerinde ayran gibi ‘triptofan’ maddesi içeren besinler veya içecekler tüketin. Çünkü bu aminoasit serotonin üretimini uyarıyor. Serotonin de daha sonra uyku hormonu olan melatonine dönüşüyor. Ayrıca anneannenizin önerdiği ballı sütü içmeyi de unutmayın: Sütün içeriğindeki protein önce serotonine, ardından da bizi uykuya hazırlayan melatonine dönüşüyor.
Şifalı bitkiler: Uykusuzluk probleminde 6 şifalı bitki sakinleştirici özelliği sayesinde size deliksiz uyku vaat ediyor: Kediotu, şerbetçiotu, lavanta, melisa, papatya ve oğulotu. Bu bitkileri isterseniz çay olarak tüketebilir, isterseniz yağlarından birkaç damla yastığınıza damlatarak kokularından faydalanabilirsiniz.
Oğulotu çayının hazırlanışı: 2-3 çay kaşığı dolusu ince kıyılmış oğulotunu, 1 bardak kaynar suyla haşlayın, 8-10 dakika demledikten sonra süzün. Balla tatlandırarak günde 2-3 fincan içebilirsiniz.
Papatya çayının hazırlanışı: Bir tatlı kaşığı dolusu papatya çiçeğini, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suda haşlayın. Ancak kaynatmamaya dikkat edin. Çayı 8-10 dakika boyunca, üzerini kapakla kapatarak demledikten sonra, süzün. Günde 1 veya 2 fincan tüketin.
/hürriyet/
Oğulotu çayının hazırlanışı: 2-3 çay kaşığı dolusu ince kıyılmış oğulotunu, 1 bardak kaynar suyla haşlayın, 8-10 dakika demledikten sonra süzün. Balla tatlandırarak günde 2-3 fincan içebilirsiniz.
Papatya çayının hazırlanışı: Bir tatlı kaşığı dolusu papatya çiçeğini, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suda haşlayın. Ancak kaynatmamaya dikkat edin. Çayı 8-10 dakika boyunca, üzerini kapakla kapatarak demledikten sonra, süzün. Günde 1 veya 2 fincan tüketin.
/hürriyet/