BESİN İNTOLERANSI NEDİR, BESİN İNTOLERSANSI VE FAZLA KİLOLAR



Besin İntoleransı nedir, Fazla Kilo Almakla ilişkisi nedir?

Bazı Diyetisyen uzmanlar besin intoleransı denilen şeyin fazla kilo almamızdan sorumlu olan neden olduğu düşünüyorlar. Kilo alma ya da verme olayında soruna neden olan olan yiyecekleri tüketmeden, bu yiyeceklerin yerine besin değerleri benzeyen alternatif yiyecekleri tüketerek kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Alınan her besin her insanda aynı etkiyi göstermezken, oldukça sağlıklı olarak bilinen bir besin de bazı insanlarda negatif etkilere yol açabilir diyorlar.

Mesela herkes tarafından vücüttaki ödemin atılmasında faydalı olduğu bilinen lahana bazı insanlarda ödeme oluşumuna neden olabilir, ya da çok sağlıklı olarak bilinen sarımsak, bazı insanlarda kilo sorunlarına nedenolabilir.

Birçok insan, ara sıra bir türlü önüne geçemediği şeker-çikolata ya da benzeri tatlı krizlerinden bahseder durur. Pankreas ve mide enzimlerindeki sorunlar, geçici bağırsak sendromu veya bağırsak mantarı gibi birçok neden, aldığımız besinlerdeki proteinlerin, amino asitlere (proteinin yapı taşlarına) parçalanmadan bağırsaktan emilmelerine sebep olur. Bu durumda, bağışıklık sisteminiz, tıpkı bir virüs veya bakteri varmış gibi harekete geçer. Bunun neticesinde vücutta bir takım reaksiyonlar meydana gelir. Beyindeki mutluluk hormonu salgısı azalır, depresyon başlar ve şekerli yiyeceklere olan istek artar.

Şekerli yiyecekler tüketmek, geçici bir rahatlık sağlasa da akabinde oluşan insülin artışı hemen ardından tekrar şekere istek doğurur. Vücudunuzdaki yağ depolanması artar. Metabolizmanız yavaşlar. Bu reaksiyonlar bizi, kilo vermeyi imkansız hale getiren bir kısır döngü içine sokar" diyor.

CNS Besin İntoleransı Testi

Testin yüksek oranda antiko r(savunma hücresi) miktarına sebep olan belli bir besini göstermesi durumunda, bu besini beslenme programınızdan en az 3 ay çıkarmanız uygun olacaktır. Bulgular azaldığında, çıkarılan besinler yeniden diyete tek tek ve yavaş yavaş eklenerek etkileri gözlemlenebilir. (Hürriyet'ten alıntı-http://bitkiselzayiflamacaylari.blogspot.com/ a aktif link verilmeden alınamaz.)
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Lifestyle theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com ***Gizlilik Politikası***