ZAYIFLATAN YAĞ YAKAN MEYVE VE SEBZELER




Kivi: Kivi de içerdiği yüksek C vitamini sayesinde vücutta depolanan yağların yakılmasına büyük ölçüde yardımcı olur.

Limon: C vitamininden çok zengindir. Detoks etkisi vardır. İçerdiği zengin C vitamini nedeni ile yağ yakımını hızlandırır. Özellikle salatalarınızı bol limonlu tüketmeye özen gösterin.

Yeşil Çay: Vücutta kanın daha hızlı dolaşmasını sağlar. Bunun yanı sıra içeriğindeki kateçin maddesinin ödem atıcı etkisi vardır. Günde iki fincan yeşil çay içebilirsiniz.

Ananas: Ananasta bulunan enzimler balık, tavuk ve kırmızı etteki proteinin daha kolay parçalanmasına yardımcı olur. Böylece vücut aldığı proteinden daha fazla yararlanır. Ananas aynı zamanda vücudun enerjisini artırarak daha fazla yağ yakılmasına da yardımcı olur. Günde bir dilim ananas yemenin faydası çok büyüktür.
Elma: Elmanın içinde bulunan pektin, tokluk hissi yaratıp uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar. Böylece gereksiz atıştırmalar önlenmiş olur. Günde bir-iki tane elmayı hiç rahatsızlık duymadan yiyebilirsiniz.
Brokoli: Güçlü bir antioksidan olan brokoli, zengin B ve C vitamini içeriği sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Haftada iki-üç defa brokoli yemeyi ihmal etmeyin.
Yeşil sebzeler: İçerdikleri zengin potasyumdan dolayı vücutta su toplanmasını önlerler. Tansiyonu düzene sokar ve metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlarlar. Günlük mönünüzde en azından bir öğün yeşil yapraklı sebze yemeyi unutmayın.
Baharatlar: Baharatlardan özellikle biberiye ve kekik, metabolizmanın çalışmasında çok etkilidir. Biberiye, et yemeklerine ve salataya konulabilir. Biberiye yağı ise salatalarda kullanılabilir. Aynı şekilde kekik de et yemeklerine ve salatalara konulabilir. Zencefil de metabolizmanın çalışması için önemli bir bitkidir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. /SABAH/


 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Lifestyle theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com ***Gizlilik Politikası***